Kisić: Počela izrada tri demografske strategije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/Dejan Urosevic)
Podelite vest

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Кisić izjavila je da se pripremaju tri strateška dokumenta – strategije o starenju, o očuvanju i unapređenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i o podsticanju rađanja.

Kisić je, u razgovoru sa izvršnom direktorkom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) Natali Кanem, u Njujorku, navela da je u toku i nacionalno istraživanje o stavovima i razmišljanjima mladih o braku i porodici, koje će pokazati pravac razmišljanja mladih, ali biti i osnova daljih politika podrške mladima i planiranju porodica, saopštilo je njeno Ministarstvo.

Ona je sa Кanem razgovarala o dosadašnjoj saradnji i o aktivnostima koje će Srbija i UNEFPA zajednički sprovoditi u narednom periodu.

Istakla je da je Prva nacionalna konferencija o porodici, koju je početkom aprila organizovalo njeno Ministarstvo, potvrdila kao ključne prioritete dalje saradnje ministarstva i UNFPA, rad na strategijama i politikama, u čijoj izradi je značajan doprinos tog fonda.

Кisić je navela da je Srbija spremna da sa UNFPA bude domaćin obeležavanja 30 godina od prve Međunarodne konferencije o stanovništvu i porodici, koja je održana u Кairu 1994. godine.

Кanem je naglasila da je zadovoljstvo što Srbija ima Ministarstvo koje je zaduženo za pitanja porodice i demografije i da je Srbija usmerena ka pitanjima ka kojima je usmeren ceo svet.

Prema njenim rečima, Srbija je odličan primer kako se politikama i različitim populacionim merama daje podrška mladima i porodicama, navodeći da se od Srbije može mnogo naučiti i primeniti u drugim zemljama.

Кanem smatra da je Srbija na dobrom putu što se tiče podrške mladima, naglašavajući da je UNFPA uvek spremna da podrži stvaranje novih načina, pravaca i metoda koji su usmereni ka podršci mladima i njihovoj budućnosti, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x