Koalicija Nada: Nestašica mleka je posledica loše politike

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Srpska koalicija NADA zatražila je danas od Ministarstva poljoprivrede da reši problem nestašice mleka u Srbiji i obezbedi stabilnost u snabdevanju životnim namirnicama.

Narodni poslanik i potpredsednik Novog DSS Zoran Sandić ocenio je da problem s nestašicom mleka nije nastao juče, već da nadležni nisu dovoljno pažljivo slušali proizvođače, navedeno je u saopštenju koalicije NADA, koju čine Novi DSS, POKS i 25 udruženja građana .

“Oni godinama upozoravaju na činjenicu da im proizvodnja nije rentabilna, ali nadležni se nisu sistemski bavili tim problemom, već su tražili ‘ad hok’ rešenja, kad ih protesti poljoprivrednika na to nateraju”, izjavio je Sandić.

Narodni poslanik i predsednik POKS-a Vojislav Mihailović rekao je da stočni fond u Srbiji rapidno opada iz godine u godinu i da je neophodno donošenje mera za pospešivanje stočarstva.

“Tražimo povećanje subvencija stočarima, povlašćene cene usluga veterinarskih službi, davanje povoljnih pariteta za mleko i meso u zamenu za kukuruz iz robnih rezervi, kao hitne mere za pomoć ovoj grani privrede i rešavanje problema sa nestašicom mleka”, istakao je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x