Kompanija Ferero povukla neke Kinder artikle iz prodaje u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: S.M.
Podelite vest

Kompanija “Ferrero” saopštila je da u Srbiji samoincijativno povlači određene “Kinder” artikle, proizvedene u Belgiji, zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica zemlje, saopštila je Zaštita potrošača.

Kupcima savetuju da ne konzumiraju neke od ovih proizvoda, da ih sačuvaju i da se obrate Timu za brigu o potrošačima te firme.
Napominjujući da bezbednost hrane shvataju izuzetno ozbiljno, iz ove kompanije navode da sarađuju sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane.
„Iako nakon testiranja Kinder proizvoda plasiranih na tržištu Srbije nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti nam je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvatamo izuzetno ozbiljno, jer nam je briga o potrošačima uvek prioritet. Kao meru predostrožnosti, odlučili smo da sa tržišta u Srbiji samoinicijativno povučemo Kinder Schoko-bons i Kinder Happy Moments, i to sledeće lot brojeve serija proizvedenih u Belgiji“, navodi se u saopštenju koje je prenela Zaštita potrošača.
Foto: S.M.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x