Konstantin Samofalov podneo ostavku na funkciju i napustio SDS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV NOVA
Podelite vest

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov potvrdio je danas da je podneo ostavku na tu funkciju i istupio iz članstva stranke, čiji je jedan od osnivača.

Samofalov je za portal N1 rekao da se nije povukao iz politike i dodao da je vreme za redefinisanje odnosa unutar opozicije i sagledavanje realnosti sa jednog novog mesta gde je ključna svest o preuzimanju odgovornosti za sve što su činili ili propuštali da učine.

“Verujem da opozicija nakon šarolikog iskustva u prošlosti i raznih pokušaja dijaloga sa vladajućom strukturom, uključujući i dijalog pod pokroviteljstvom EU, ima realističan osvrt na ono šta je moguće, a šta nije”, rekao je on.

Dodao da veruje i da je vreme da opozicija usmeri fokus ka istom cilju “umesto na uzaludna međusobna prepucavanja i optužbe”, koje prema njegovim rečima jedino idu u prilog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Samofalov je bio odbornik u Skupštini grada Beograda od 2004. do 2008. godine i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije od 2007. do 2014, nakon čega je bio jedan od osnivača Socijaldemokratske stranke, čiji je lider bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x