Konstitutivna sednica Skupštine Beograda odložena za 1. mart

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/BEOINFO/MO)
Podelite vest

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda, koja je bila zakazana za danas, odložena je za 1. mart. Odbornik koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) Toma Fila je na početku sednice konstatovao da je u skupštinskoj sali 60 od ukupno 110 odbornika i dodao da će sednica “biti nastavljena 1. marta”.

U skupštinskoj sali su bili i odbornici liste “Srbija protiv nasilja” kao i koalicije NADA predvođeni Milošem Jovanovićem i Vojislavom Mihailovićem. Odbornici liste “Mi – glas iz naroda” nisu prisustvovali sednici a jedan od predstavnika te liste Branimir Nestorović napustio je skupštinsku salu nešto pre 10 časova.

Nestorović je pre početka sednice izjavio je da bi novi izbori u Beogradu bili najbolji način za razrešenje krize.

Naveo je da kada bivši gradonačelnik Aleksandar Šapić govori o legalnoj ili legitimnoj većini, verovatno misli na dva “odbegla” odbornika liste “Mi – glas iz naroda” koj su prekinuli komunikaciju sa ostalima sa liste odmah posle izbora.

“Bilo bi izvanredno da budu novi izbori, da ti ‘prebezi’ shvate da to nosi rizik, da ne ponekad može da bude bez koristi. Mi ostajemo ono što jesmo, novi izbori su uvek najbolji način da se razreše tenizije u društvu i da se vidi ko šta poseduje”, rekao je Nestorović.

On je dodao da se izborna krađa ne može dokazati, ali da bi njegova lista trebalo najviše da se žali, jer su ih mediji, pre svega RTS, potpuno ignorisali pre izbora, a ignorišu ih i sada, kada su parlamentarna stranka.

“Meni je zanimljivo da tamo gde smo smo imali kontrolore, imali smo bolji rezultat, a tamo gde nismo, prošli smo lošije”, rekao je Nestorović.

On je ponovio da će održati obećanje i neće dati većinu ni vlasti ni opoziciji.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x