Konsultacije za budućnost prokupačkog bazena od 25.000 evra!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Prokupčani već dve godine nemaju bazen, jedino kupalište u gradu koje je prepušteno zubu vremena. Ove godine, umesto u uređenje bazena, gradska vlast odlučila je da   izdvoji blizu 25.000 evra za konsultantske usluge kako bi ga koncesiono izdala privatniku putem javno-privatnog partnerstva.

Do pre dve godine ulaz na prokupački bazen odrasli su plaćali 100, deca 50 dinara. Kada je Turističko – sportski centar otišao u stečaj, a sedamdesetoro zaposlenih ostalo bez posla o  kompleksu više nije imao ko da brine. U februaru ove godine gradska vlast donela je odluku da se kompleks koncesiono izda zainteresovanom privatniku a da vlasništvo bude u okvirima javno- privatnog partnerstva.

Za uređenje kmpleksa koji sadrži sporstki teren, teren za tenis, jedan olimpijski i jedan dečji bazen trebalo je iz gradske kase ozdvojiti oko 25 miliona dinara, što je vlast ocenila sumom koja im je nedostižna. Na sednici Skupštine grada izglasana je odluka protiv koje su bili jedino odbornici  „Zavetnika“.

Marko Ristić. koji je i poslanik “Zavetnika” u Narodnoj skupštini, ali i odbornik ove stranke u Prokuplje, kaže da su uvek naglašavali da je javno-privatno partnerstvo loša opcija, pa su se tako suprotstavili  i ovoj odluci.

Po njegovim rečima sramota je da Prokuplje, grad od oko 50 hiljada stanovnika, nema svoje kupalište i što roditelji tokom leta vode decu u obližnja mesta koja imaju i bazene i akva parkove da bi se deca okupala.

Nedavno je raspisan teneder za konsultansku firmu koja bi ovaj proces vodila, a te konsultacije platiće građani.

Marko Ristić

“Ostaje nejasno zašto je Grad to uradio, obzirom na to da smo svi dobili inormaciju da je pripremljen Nacrt koncesionog akta, a koliko znamo to će koštati oko 3 miliona dinara, odnosno 25.000 evra”, istakao je Ristić.

Ova vest podelila je javnost u Prokuplju, dok jedni smatraju da će koncesijom Prokuplj dobiti sređen kompleks i savremeni bazen, opzicija ovu odluku smatra velikom greškom, a uključenje konsultantske firme za iznos od 25 hiljada dinara – pranjem novca. Ima i onih koji se pribojavaju cene ulaska na bazen koja će u ovom javno-privatnom partnerstvu biti daleko veća od 50 i 100 dinara.

S druge strane, Prokuplje će  ove godine izdvojiti više od 100 mliona dinara da bi se sa 40 kamera pokrio grad, jer aktuelna vlast smatra da je to javni interes, dok uređenje ovog kompleksa, koje bi koštalo čak četiri puta manje i  na kraju ipak ostalo gradu, po njihovoj odluci, nije u javnom interesu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x