Kovačević: Manjak iskustva ministara koči privredni rast, potreban pravi čovek na pravom mestu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević poručio je danas da manjak iskustva ministara u Vladi Srbije koči privredni rast i naglasio da je politička agenda ove stranke “pravi čovek na pravom mestu”.

“Pridužujem se kritici predsednika Srbije Aleksandra Vučića datoj medijima sa Sajma vina iz Bolonje, u Italiji, da ministri u Vladi Srbije moraju mnogo više, posvećenije i bolje da rade”, rekao je Kovačević u pisanoj izjavi.

Međutim, kako je dodao, “manjak iskustava pojedinih ministara za portfelje koji su im dodeljeni je tako velik da se to ne može u kratkom roku nadoknaditi”.

“Zato je to šteta svih građana Srbije i poruka da se ne zanemaruje profesionalni minuli rad i struka pre politike”, rekao je Кovačević.

Kako je naveo, ako se propuste kroz filter iskustva personalna rešenja Vlade Srbije, za polovinu njih bi se moglo reći da se uče poslu i ministrovanju novcem svih građana Srbije.

“Tržišna konkurencija i borba za privredni rast u svetu je ogromna. Države nastupaju nasuprot nama sa svojim najtalentovanijim timovima koje krasi kreativnost i fokusiranost na velike ciljeve”, upozorio je Кovačević.

Prema njegovim rečima, glavni ekonomski cilj treba da bude ekonomski integritet, a to se, objasnio je, postiže kada se uvoz zameni izvozom, a kupovina stranih roba veštinom prodaje sopstvenih roba.

“Strane investicije u našoj zemlji moramo zameniti našim investicijama u tuđim zemljama. Ovo je recept dugotrajnog privrednog rasta koji ova, ali ni prošle vlade Srbije još nisu razumele. Pravi čovek na pravom mestu je politička agenda stranke Nova D2SP za koju ćemo se izboriti već na prvim izborima”, zaključio je Кovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x