Kreni-promeni: Preko 35.000 građana za dan potpisalo peticiju protiv TV Pink i Hepi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Više od 35.000 građana potpisalo je za jedan dan peticiju sa zahtevom da se televizijama Pink i Hepi ne dodele nacionalne frekvencije na konkursu koji je raspisalo Regulatorno telo za elektronske medije (REM), saopštila je  inicijativa “Kreni-promeni”.

U saopštenju se navodi da je više od 30.000 potpisa dovoljno da preko narodne inicijative građani predlože neki zakon o kome bi parlament morao da se izjasni.

“Naravno, postupak skupljanja za narodnu inicijativu je znatno komplikovaniji, ali ova brojka govori o želji građana da imaju normalan medijski prostor, naročito kada se dodeljuju nacionalne frekvencije koje su javno dobro”, ističe se u saopštenju.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUS), koje je učestvovalo u organizaciji peticije, navelo je da te televizije “godinama koriste nacionalne frekvencije kao opšti pružaoci medijskih usluga kršeći Zakon o elektronskim medijima dok nadležne institucije ćute”.

“Nasilje nad ženama, napadi, tuče i psovke, pornografija kao i unošenje oružja su samo neke od scena koje su građani mogli videti na nacionalnim frekvencijama ovih kanala. Demokratija podrazumeva i služenje zakonu, a ne pojedincima bliskim vlasti”, navodi se u saopštenju.

Potpisivanje peticije za “vraćanje programa na malim ekranima u zakonodavne okvire” organizovano je na linku https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/oduzeti-dozvolu-pink-u-i-happy-u.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x