Кrkobabić: Socijalna garantovana penzija za naše najstarije – merilo našeg civilizacijkog uzleta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: betaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Povodom Međunarodnog dana starih, koji se širom sveta obeležava na današnji dan – 1. oktobra, lider Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić poručio je da su garantovane penzije prvi korak u borbi protiv siromaštva.

“Muškarci stariji od 65 i žene koje su navršile 63,5 godina, a nemaju penziju niti bilo koje druge prihode, s razlogom očekuju uvođenje socijalne – garantovane penzije ne manje od 100 evra, poput zemalja u okruženju. To je prvi korak u borbi protiv siromaštva i nastojanju da se vrati poljuljano dostojanstvo, pogotovo ženama sa sela, kojih je najviše među njima”, rekao je Krkobabić.

Ovakav vid davanja bila bi potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da im se odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dali gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi i brinući o svojim porodicama, rekao je Кrkokobabić.

On je dodao da život ljudi u poznijem dobu može da bude lakši i pristojniji ako smo kao društvo spremni da bolje razumemo njihov položaj i nesebično im pomognemo.

“Iskrena i konkretna solidarnost na delu sa starijima je mera našeg civilizacijskog uzleta”, istakao je Krkobabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x