Lončar: Malo znače dve doze vakcine nakon šest meseci ako se ne primi buster doza

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Pancevo, 28.10.2021. - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Loncar i celnici preduzeca Meser otvorili su danas novu laboratoriju i punionicu gasova.(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)
Podelite vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da malo znači ako se neko vakcinisao protiv korona virusa pre više od šest meseci sa dve doze, a nije primio buster dozu i dodao da su to pokazali primeri iz drugih zemalja.

Tokom obilaska Kliničko-bolničkog centra “Zemun”, Lončar je rekao da Srbija treba da iskoristi trenutnu epidemiološku situaciju da se poveća obuhvat vakcinacije kako nevakcinisanih tako i onih koji nisu primili buster dozu.

“Ko je zakasnio sa buster dozom, takodje se razbolelo. Vakcina je jedini lek, to je ono što znamo i što treba da iskoristimo”, kazao je Lončar.

Dodao je da neke zemlje uvode obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa kako bi sprečile da se njihov zdravstveni sistem “raspadne” i da imaju “hiljade preminulih”.

Govoreći o zdravstvenom sistemu Srbije, Lončar je naveo da nema uslova da zdravstvene ustanove izadju iz kovid režima i da se to ne očekuje do sredine decembra.

“Ako bi sada prestali sa prijemom pacijenata u KBC ‘Dragiša Mišović’ i Gradskoj bolnici, sa trenutnim brojem hospitalizovanih, te ustanove ne bi mogle da izadju iz kovid sistema”, rekao je Lončar.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x