Mačke spasile Kragujevčanina od prinudnog iseljenja iz stana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: O.S.R.
Podelite vest

Iz zgrade u Ulici Ibarskih rudara u Kragujevcu odloženo je prinudno iseljenje Dejana Stojiljkovića iz stana u kome živi sa svoje 44 mačke.

Kako piše portal Glas Šumadije, do iseljenja je trebalo da dodje, jer je Stojiljković, izgubio sudski spor od svoje majke, koja ga je tužila, a na čije ime se vodi stan.

Iseljenje je odloženo, kako sudski izvršitelj navodi “dok se ne nadje smeštaj za sve te mačke”.

Komšije koje žive u zgradi gde i Stojiljković navode da je glavni problem to što se u zgradi oseća “nesnosan” neprijatan miris, koji dolaziroizilazi iz njegovog stana, zbog velikog broja mačaka, i da ovaj problem postoji prethodnih 10 godina.

“On ovde ugrožava život 45 porodica, njihovo zdravlje je ugroženo, jer mi živimo u nesnosnom smradu, poslednjih deset godina” navela je komšinica Suza Djordjević, koja kaže i da se neprijatan miris oseća čak i u drugom delu zgrade, gde ona stanuje, i da ne može da zamisli kako je ljudima koji stanuju bliže njegovom stana.

“Danas imamo na delu da je on i dalje jači od zakona, i da će i dalje, pored intervencija,izvršitelja, policije i vatrogasaca, mačke i dalje ostati tu” rekla je Djordjević.

Dodala je i da jedino što preostaje jeste da stanari zgrade “preuzmu stvar u svoje ruke” i da reše ovaj problem na neki način.

Na žalbe mnogobrojnih komšija, Stojiljković je rekao da su upravo njega komšije maltretirale i da se neprijatan miris ne oseća.

Dejan Stojiljković je naveo da svadje i nesuglasice sa majkom ima još od 2013.godine, i da su u tom periodu on i njegova majka imali odgovarajući broj mačaka, o kojima u tom periodu zbog privatnih problema nisu vodili mnogo računa, što je dovelo do toga da se te mačke razmnože.

“Nisam imao vremena da ih udomim, i jednostavno sam prihvatio da budu moje vlasničke mačke” rekao je Stojiljković.

On je dodao i da je planirao da kupi deset ari placa, sa montažnom kućom i sa montažnim objektom za mačke, ali da nije u finansijskoj situaciji.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x