Mađarska policija poslala još 30 policajaca u Srbiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mađarske Bence Retvari rekao je u Budimpešti, na ispraćaju novog kontingenta od još 30 mađarskih policajaca koji će da služe u Srbiji, da zaštita granica nije samo pitanje javne, već i nacionalne bezbednosti.

“U južnom pograničnom delu naše zemlje ilegalni migranti su sve nasilniji, napadaju policajce, koriste oružje, oštećuju objekte granične zaštite i izazivaju saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, a već se vodi borba i za teritoriju između pojedinih grupa organizovanog kriminala”, istakao je Retvari.

On je naveo da je primarna linija odbrane mađarsko-srpski granični pojas, ali da je u interesu Mađarske da se ova granica proširi južnije, do graničnog pojasa Srbije i Severne Makedonije, navedeno je na sajtu mađarske policije.

Retvari je dodao da je Mađarska policija posvećena sprečavanju ulaska ilegalnih migranata u tu zemlju i na teritoriju Evropske unije i da je u tom cilju ponudila podršku i zemljama Zapadnog Balkana.

Saradnja je, prema njegovim rečima, kontinuirana, a prošle godine je u Srbiji služilo ukupno 394 pripadnika mađarske policije.

“Glavni zadatak mađarske policije je patroliranje u cilju sprečavanja i otkrivanja ilegalnih prelazaka granice, a rade i na privođenju ilegalnih migranata i krijumčara ljudi. Naše kolege neće služiti samo u neposrednoj blizini granice, već i na dubljim delovima puteva”, kazao je.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x