Marija Lukić o kampanji Nisam prijavila: Svaka promena kreće od nas samih

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Pixabay/ninocare
Podelite vest

Sistemski stvari moraju da se menjaju, ali svaka promena kreće od nas samih, rekla je Marija Lukić, povodom najnovije kampanje na društvenim mrežama #NisamPrijavila, u kojoj je objavljeno oko 20.000 ispovesti žrtava zlostavljanja.

Lukić, koja je i sama bila žrtva nasilja bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, rekla je za televiziju Nova S da je prijatno iznenadjena solidarnošću i žena i muškaraca koji su stali na stranu onih koje su ispričale svoju priču.

“Ne mogu da kažem da sam iznenadjen brojem, jer sam u kontaktu sa ženama svih strarosnih doba i znam koliko je nasilje rasprostanjeno. I onda kada se desi ovakva situacija, kad institucije ne reaguje, mi reagujemo tako što pametujemo, ako moram tako da kažem, a zapravo se u medjuvremenu gotovo ništa ne promeni”, kazala je Lukić.

Prema njenim rečima, postali smo solidarnije društvo, a žene su postale glasnije i istakla da očekuje da će biti sve glasnije, kao i da će institucije početi da rade svoj posao.

“Verujem da ima poštenih policajaca, sudija, tužioca ali ima i onih koji koji to nisu. Iz neznanja, jer su dovedeni kao partijski kadrovi, primaju platu, parazitiraju u ssitemu i svoj posao ne umeju da rade, a na takvim mestima kriju se pritajeni nasilnici i nasilnici koji ne žele da pomognu. I treće, kad naidjemo na osobu u institucijama koja može da nam pomogne, zapravo ne može zbog prethodna dva primera koje sam pomenula”, rekla je Lukić.

Uz hešteg #NisamPrijavila na društvenim mrežama, objavljeno je oko 20.000 ispovesti žrtava zlostavljanja, uglavnom žena i devojaka koje dele svoja iskustva u kojima objašnjavaju zbog čega se nisu obratile policiji, porodici ili prijateljima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x