Marijana Matović i Nikola Milojević: Predavanja MPS koja puno znače!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroJug printscreen
Podelite vest

Udruženje Mladih poljoprivrednika Srbije je u srednjoj poljoprivrednoj školi u Rekovcu održalo trodnevnu trening edukaciju.

Edukacija trening koja je okupila učenike šest srednjih poljoprivrednih škola iz Srbije, održana je u okviru projekta Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredi.

Edukaciji je prisustvovao i Nikola Milojević iz Kavadara čija se porodica bavi poljoprivredom. Na svom imanju imaju farmu krava i tovnih junadi. Nikolu smo pitali šta je to novo saznao na ovoj trodnevnoj radionici i od kolikog je to značaja za unapređenje njegovog gazdinstva.

Ova predavanja koja su održali MPS puno će značiti i Marijani Matović učenici poljoprivredne škole u Požegi čija se porodica takođe bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Taj posao planira da nastavi i Marjana te su ovakva i slična predavanja veoma značajna. Jedan od ciljeva edukacije je da učenici znanje prenesu u svoje sredine i prošire ga tako što će u svojim školama organizovati tribine na kojima će svoje vršnjake informisati o mgućnostima apliciranja za lokalne mere davanja u poljoprivredi kažu iz Udruženja MPS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x