Marinković Savović (Dveri): Malo interesovanje za upis nastavničkih smerova na fakultetima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Članica predsedništva Dveri Gordana Marinković Savović upozorila je danas da prosveta postaje “nepoželjno zanimanje”, na šta ukazuje malo interesovanje za upis nastavničkih smerova na fakultetima.

Marinković Savović je u pisanoj izjavi ukazala da se na dve grupe na Filološkom fakultetu u Beogradu, na kojima treba da se obrazuju budući profesori srpskog jezika i književnosti koji bi trebalo da predaju ovaj predmet u školama, ove godine prijavilo na jednu grupu samo 35 a na drugu 34 buduća studenta na ukupno odobrenih 190 mesta.

“Na ovo treba treba dodati još jedan poražavajući podatak – ukupan broj odobrenih mesta na Filološkom fakultetu ove godine je 1.393, a ukupan broj prijavljenih studenata je samo 979”, kazala je Marinković Savović.

Dodala je da je slično i na ostalim nastavničkim smerovima na drugim fakultetima.

“Tako se za budućeg nastavnika fizike na Univerzitetu u Beogradu prijavio samo jedan student na odobrenih 25 mesta, za nastavnike hemije samo njih sedam na takođe odobrenih 25 mesta, a za nastavnike matematike se prijavilo 135 budućih studenata na odobrenih 250 mesta”, rekla je ona.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x