Matić: Za Srbiju 2021. rekordna po deviznom prilivu od turizma, početak 2022. obećava dobru sezonu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Tatjana Matić; Foto: YouTube screenshot
Podelite vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da je prošle godine Srbiju posetilo više od dva i po miliona turista i da je oboren rekord deviznog priliva u turizmu sa milijardu i 596 miliona evra, te da početak ove godine obećava dodobru turističku sezonu.

“U prva dva meseca 2022. godine ukupan broj dolazaka turista u Srbiju porastao je za 46,3 odsto u odnosu na isti period 2021. godine”, navela je ministarka na otvaranju medjunarodne konferencije “UZAКROTA BALКANS 2022” u Beogradu i istakla da ti rezultati “ulivaju optimizam” zbog čega se očekuje “uspešna sezona”.

Matić je dodala da je za Srbiju i Beograd, velika prilika da budu deo manifestacije “Uzakrota Travel Summit”, budući da se ova konferencija održava na medjunarodnom nivou, povezuje najveće kompanije sa profesionalcima u industriji putovanja i omogućava razmenu iskustava i promociju turističkih ponuda i potencijala.

Na otvaranju konferencije govorili su i ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Malezije Siafinaz Bujang i predsednik udruženja JUTA Aleksandar Seničić.

“Uzakrota Samit” je mesto susreta profesionalaca u turizmu, predstavnika destinacija, turističkih agencija, avio-kompanija, organizatora putovanja, hotelske industrije, kao i startapa, investitora i tehnoloških kompanija u oblasti turizma, i tokom godine se održava u nekoliko gradova u Evropi, Aziji i Srednjem istoku, uključujući i Beograd.

Od osnivanja 2010. godine, konferencija je postala prepoznatljiv brend koji okuplja neka od najvažnijih predstavnika industrije turizma na globalnom planu i nedavno je proglašena za jedan od 10 najuticajnijih turističkih dogadjaja u svetu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x