Među “žestokim momcima” na protestu u Beogradu i odbornik iz Niša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen TV N1
Podelite vest

Na protestu vlasnika splavova u Beogradu koji je prošlog četvrtka prekinut intervencijom momaka sa kapuljačama i maskama, viđen je i odbornik Skupštine Grada Niša i koordinator JKP “Gorica” iz Niša Nikola Marinković. U Nišu se o njemu pričalo i kada je gostovao u emisiji “Između redova” na TV Belami, a njegovo gostovanje je urednica opisala rečima “na ivici incidenta”.

Kamere su zabaležile, a Nikola Marinković nije porekao da je bio je među batinašima koji su  počupali kablove na protestu vlasnika splavova ispred vile gradonačelnika Beograda.

Marinković je odbornik u Skupštini Grada Niša Šapićevog SPAS-a ( sada SNS), a zaposlen je kao koordinator u JKP “Gorica”. Ovo preduzeće se u Nišu bavi održavanjem aktivnih grobalja, izvođenjem građevinskih radova na parcelama i izradom i postavljanjem spomenika.

Foto: printscreen Niška inicijativa

Njegovo prisustvo na protestu u Beogradu prvi je uočio Srđan Nonić, urednik portala “Niška inicijativa”. Po njegovim rečima Marinković je svojim prisustvom “zaradio i platu i odbornički paušal”.

“Zaradio je i svoju poziciju u javnom sektoru što pokazuje, a svi znamo, da je javni sektor  deluks socijala, nova politička i ekonomska elita u našem gradu, a mi ostali služimo samo da im plaćamo plate, poreze i doprinose. Marinković je sa Šapićevim SPAS-om bio na izbornoj listi SNS-a, a kao mimikrija demokratije mogu i da se zovu drugačije, ali svi znamo čiji je kadar Šapić. Svi su oni falanga, ispostava ili srce i duša SNS-a. Nije normlno što se Marinković našao na tom protestu , ne postoji ništa normalno što smo videli tamo. Odbornik u SG Niša vozi ljude iz Niša tamo gde su iskorišćeni da budu siledžije “, tvrdi Nonić.

 

Odbornik u SG Niša, Branislav Jovanović, član opozicione koalicije “Niš, moj grad”, Marinkovićevo prisustvo ispred Šapićeve vile vidi kao opis gradskog parlamenta i stanja u niškim javnim preduzećima.

“Mi smo i ranije ukazivali na pojave siledžijstva, pritisaka, obračuna u našem gradu što ranije nije bio slučaj, a to će kulminirati kako se bliže lokalni izbori koji će biti presudni za Niš. Njegovo prisustvo na tom protestu govori dve stvari: prvo, ako su  to najbolji koji sede u gradskom parlamentu, kakvu su onda najgori? I izborni sistem mora da se menja, a ja se nadam da ljudi više neće glasati za takve. S druge strane, odražava situaciju u našim javno-komunalnim preduzećima koja su na kolenima, jer ih takvi vode”, istakao je Jovanović.

 

Dušica Dejić, urednica emisije “Između redova” na regionalnoj TV Belami imala je “okršaj” sa Marinkovićem pred  Zadušnice, kada je razgovor o radu JKP “Gorica”, po njenim rečima,  bio “na ivici incidenta”.

Nikola Marinković nije želeo da komentariše svoje prisustvo ispred  Šapićeve vile u Beogradu, a medijima je rekao da je na godišnjem odmoru, što znači da je i na protestu bio u svoje slobodno vreme.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x