Merima Njegomir biće sahranjena u Aleji zaslužnih gradjana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Screenshot YouTube
Podelite vest

Pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je danas posle kraće bolesti, a biće sahranjena u Aleji zaslužnih gradjana na beogradskom Novom groblju.

Kako je preneo Beoinfo, Merima Njegomir biće sahranjena u Aleji zaslužnih gradjana, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je u telegramu saučešća naveo da je Merima Njegomir za sobom ostavila bogat legat, čuvajući bogatstvo izvorne muzike, koju je promovisala nastupima u nekim od najčuvenijih koncertnih dvorana u Evropi i svetu.

“Umela je da udahne život i gotovo zaboravljenom muzičkom blagu, pevajući na mnogim jezicima, čime je stekla poštovanje i naklonost brojne inostrane publike. Pamtićemo je po nesvakidašnjem talentu, ali i po skromnosti, po osobinama vrhunskog izvodjača kojima se izdvojila u sam vrh muzičke umetnosti”, naveo je Vučić, saopšteno je iz službe predsednika za saradnju s medijima.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je u saučešću rekao da je Merima Njegomir bila proslavljena umetnica, jedna od najvećih koje smo ikad imali.

“Iza naše Merime koju su obožavale generacije ostao je nenadoknadiv gubitak i mesto na vrhu naše narodne i tradicionalne muzike. Merima je sačuvala od zaborava bisere naše stare muzike, pamtićemo je kao velikog čuvara naše baštine, a njen glas će ostati zauvek kao njen najveći spomenik”, naveo je Dačić, a saopšteno je iz skupštinske informativne službe.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x