Mihajlović: Noćas nema spavanja za elektroenergetski sektor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlovic, Foto: (BETAPHOTO/MRE SRBIJE/ZORAN PETROVIC/EV)
Podelite vest

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada Srbije, resorno ministarstvo i sva preduzeća u elektroenergetskom sektoru sigurno noćas neće spavati i da rade najviše što mogu kako bi se održala stabilnost sistema i kako bi svi imali napajanje električnom energijom.

“Upotrebićemo sve resurse i sve kapacitete da održimo stabilnost sistema i da problemi koji postoje u pojedinim delovima Srbije zbog nevremena budu rešeni što je pre moguće i da gradjani koji su ostali bez toplotne i električne energije budu što pre ponovo priključeni na mrežu”, navela je ona posle posete Dispečarskom centru EMS u Beogradu.

Rekla je da se Elektroprivreda Srbije (EPS) bori i sa nevremenom, a da je problem u vlažnom uglju i u mazutu koji je nedostajao.

“Zajedno smo na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima doneli odluke da organizujemo sve što je potrebno da EPS dobije dovoljne količine mazuta tokom noći i pokrene proizvodnju”, kazala je Mihajlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x