Mikiju Manojloviću uručen francuski orden Viteza umetnosti i književnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 14.06.2022. - Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Kosar urucio je glumcu Predragu Mikiju Manojlovicu orden umetnosti i knjizevnosti u rangu viteza, danas u rezidenciji ambasade Francuske u Beogradu. Ukaz ministarke kulture Republike Francuske o odlikovanju glumac je dobio pre pet godina, 2017, ali mu je sticajem okolnosti orden urucen tek sada. Neposredan povod za ovu svecanost je odrzavanje 4. Festivala francuskog filma u Beogradu od 15 -19. juna ove godine. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Glumcu Predragu Mikiju Manojloviću danas je u Beogradu uručen francuski orden Viteza umetnosti i književnosti.

Orden mu je u ime francuske ministarke kulture uručio ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar rekavši da Manojlović neumorno radi na povezivanju Francuske i Srbije, kao i zemalja Zapadnog Balkana.

Na svečanosti u Ambasadi Francuske Manojlović se obratio na francuskom i rekao da su kultura i kreativnost suština i ključ sveta, a da je ključ često izgubljen. On je istakao da je Francuska svetionik kultire i bastion odbrane kulture pred naletom osrednjosti.

Manojlović je francuskim ordenom Viteza umetnosti i književnosti odlikovan još 2017, ali mu je orden uručen tek danas.

Neposredan povod je održavanje 4. Festivala francuskog filma u Beogradu od 15 -19. juna ove Čugodine, a čiji je kum upravo Predrag Miki Manojlović, saopštila je Ambasada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x