Milion evra od EU delatnicima u oblasti turizma u istočnoj Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

EU INFO CENTAR
Podelite vest

Pandemija virusa COVID-19 ima jak uticaj na sve turističke aktivnosti kako u Srbiji,
tako i širom sveta. U cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih zbog
pandemije u sektoru turizma, EU dodeljuje bespovratna sredstva u iznosu od
milion evra za preduzetnike u oblasti turizma u istočnoj Srbiji.

Ovim sredstvima EU pruža podršku lokalnom privatnom sektoru, kako bi se poboljšao kvalitet turističkih usluga u ovom kraju i region promovisao kao bezbedna i atraktivna turistička destinacija.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, registrovana poljoprivredn a gazdinstva, kao i fizička lica koja pružaju uslugu smeštaja sa teritorija 12 gradova i opština: Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Sokobanja, Veliko Gradište i Zaječar.

Zaintersovani mogu aplicirati za sredstva kako bi modernizovali smeštajne i ugostiteljske objekte, suvenirnice i druge turističke sadržaje. To obuhvata, ali ne isključivo, troškove za renoviranje, adaptaciju, proširenje i unapređenje kvaliteta objekata, nabavku neophodne opreme. Može se konkurisati i za sredstva koja će
omogućiti uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga, novih prodajnih kanala, kao i za promotivne aktivnosti.

Poziv za konkurisanje otvoren je od 7. do 21. jula 2020. Više informacija o uslovima konkursa, kao i konkursna dokumentacija mogu se pronaći na sajtu http://eu-za-kulturno-nasledje.euinfo.rs/hitne-anti-covid-mere/ .

Konkurs se sprovodi u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam" koji je usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Projekat finansira Evropska unija, a sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj
(BMZ).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x