Milovanović: Žao mi je zbog Milana i Jele, presuda Simonoviću ukinuta iz proceduralnih razloga

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: bg.ap.sud.rs
Podelite vest

Tužilac koji je doveo do uspešno okončanog prvostepenog postupka optuženima za paljenje kuće Milana Jovanovića, Predrag Milovanović, izjavio je za Cenzolovku da razume da je odluka apelacije za Jovanovića i njegovu suprugu zbunjujuća i uznemirujuća, te podseća da ona nije pravnosnažna i da sudski postupak počinje iznova, pred novim sudijom.

“U ovom momentu ne mogu da se izjašnjavam, osim da kažem da iz saopštenja Apelacionog suda proizlazi da je presuda ukinuta iz proceduralnih razloga”, rekao je bivši tužilac u ovom predmetu Predrag Milovanović u prvoj reakciji na odluku apelacije da ukine presudu kojom je u februaru Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora. Presuda je ukinuta i dvojici njegovih pomagača.

Milovanović podseća da više nije postupao u predmetu kada je odbrana podnela žalbe apelaciji, tako da ne zna šta je sve bilo u žalbama učesnika u postupku.

“Žao mi je zbog Milana i Jele, oni su građani koji se ne razumeju u pravila postupka i verovatno je za njih ovo zbunjujuće i deprimirajuće. Takođe, žao mi je zbog svih vaših kolega koji su sa nestrpljenjem iščekivali ovu presudu… Ipak, ne treba gubiti nadu. ‘Izgubili’ smo u ‘prvom poluvremenu’ , ali vaši čitaoci moraju da znaju da ovo nije pravnosnažno okončanje postupka. Postupak počinje iznova, pred novim sudijom, jer je prethodni otišao u penziju. Kao večiti optimista i sportista u duši, nadam se da će ‘utakmica’ naposletku biti dobijena”, rekao je za Cenzolovku Milovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x