Ministar Stefanović kritikuje stranačkog kolegu, advokata Đukanovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 30. 4. 2022. - Pokazna vezba Vojske Srbije na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlovic" u kojoj ucestvuje vise od 40 letelica i 300 borbenih sredstava, ukljucujuci i novog kineskog sistema protivvazduhoplovne odbrane FK-3. Vezbi ce prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vucic, drzavni vrh i zainteresovani gradjani. Slika: dolazak predsednika republike. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)
Podelite vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović pozvao je stranačkog kolegu, advokata Vladimira Đukanovića da mu “ne spočitava lojalnost stranci” kojoj zajedno pripadaju i zapitao ga zašto se “brani” autoritetom lidera SNS Aleksandra Vučića.

Đukanović koji je advokat bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, danas je za TV Prva rekao da je Stefanović “napadom na njega da koristi politički uticaj na sudske postupke, suštinski napao vlast čiji je deo”.

Đukanović je ove nedelje tokom suđenja Hrkalović pred Specijalnim sudom predložio saslušanje Stefanovića kao svedoka.

Ocenio je da je “nemoralno” to što su na optuženičkoj klupi Stefanovićevi nekadašnji saradnici iz vremena kada je bio ministar unutrašnjih poslova, koje je, kako je naveo, Stefanović sam postavio, a “sad je čist, ništa ne zna o tome”.

Stefanović koji je sada ministar odbrane, u večerašnjem saopštenju je naveo da je “bio ubeđen”, ali da ga je Đukanović “demantovao da je u SNS prekinuta praksa pozivanja na Aleksandra Vučića kad god bi nečiji privatni biznis došao u problem sa zakonom ili s moralom”.

Dodao je da je “bilo i funkcionera SNS-a koje je sud kaznio zbog fizičkog napada na zaposlene”, a oni su, kako je naveo, ” tu kaznu predstavljali kao napad na predsednika Vučića”.

“Đukanović je sve njih prevazišao stavljajući znak jednakosti između sebe i svog privatnog biznisa, sa jedne, i države Srbije i predsednika Vučića, sa druge strane”, ocenio je Stefanović.

Po rečima ministra, Vučić je “uvek bio jasan u stavu” da “nema povlašćenih i da će svako snositi posledice ako zgreši pred zakonom, bez obzira na članstvo u SNS ili funkciju koju obavlja”.

“Zašto Đukanović misli da se to ne odnosi na njega i njegove poslove, pa se ‘brani’ autoritetom Aleksandra Vučića?”, pitao je Stefanović u saopštenju.

Rekao je da je “uvek  bio spreman” i da će “biti spreman” da se odazove na pozive državnih organa, da im pomogne da, kako je dodao, “dođu do istine i pravde”.

“Ono što neću da dopustim je da me Đukanović unapred osuđuje u svojim emisijama i javnim nastupima koje koristi samo u svrhe svog privatnog posla”, ukazao je Stefanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x