Ministar Vučević: Šest država htelo da kupi oružje iz Srbije od početka sukoba u Palestini i Izraelu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane
Podelite vest

 Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je Srbija dobila zahtev od šest država za dodatnu kupovinu naoružanja i vojne opreme koji proizvodi srpska namenska industrija, od momenta kada je došlo do sukoba i eskalacije u Palestini i Izraelu.

“To vam pokazuje kolika je trka da nabavi sve ono što države smatraju da im je neophodno da garantuju svoju bezbednost, ali i da bi pomagale neke druge države. Sve zavisi kako ko vodi politiku”, rekao je Vučević za televiziju Pink.

Vučević se sa delegacijom Srbije nalazi u Kini, gde će biti potpisano više sporazuma između dve zemlje, a ministra odbrane očekuje sastanak sa potpredsednikom Centralne vojne komisije sa kojim će razgovarati o potencijalno novim poslovima za protivvazduhoplovnu odbranu i bespilotne letelice.

Glavni deo dogovora o pitanju dalje vojne saradnje Srbije i Kine u oblasti odbrane će biti, prema rečima Vučevića, sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

“To su strateški dogovori. Vi znate da mi više ne možemo da kupujemo na ruskom tržištu. Imamo problem zbog sankcija, ratova, pretnji… Zato gledamo da otvorimo nova tržišta, a imamo dobro strateško, tradicionalno prijateljstvo sa Kinom”, rekao je Vučević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x