Ministar Vulin: Svi Srbi moraju da budu jedinstven politički narod

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji 16. Krajiškom crkveno-narodnom Svesrpskom saboru “Krušedolska zvona 2022” kod manastira Krušedol na Fruškoj gori.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je obraćajući se srpskom narodu u Krušedolu da svi Srbi gde god da žive moraju da budu jedinstven politički narod koji odluke o nacionalnim pitanjima donosi zajedno u Beogradu, te da je vreme da svi Srbi postanu jedno.

„Ja verujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Mi Srbi moramo da budemo jedinstven politički narod, da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odluke donosimo zajedno i da ih donosimo u svojoj prestonici, u našoj Srbiji, u našem Beogradu. Verujem i znam da Srbi moraju i treba da budu jedno, svi drugi to već jesu, a zašto i mi kao veliki, istorijski narod ne bismo bili jedno”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je istakao da mnoge evropske sile, a posebno zemlјe regiona, ne vole uspešnu i razvijenu Srbiju kakva je danas, već poniženu, razjedinjenu i opustošenu sa početka dvehilјaditih godina.

„Ne vole kad progovorimo i kad kažemo da smo tu, da smo jaki i da ćemo se ujediniti. Ne vole da nas čuju da je Srbija digla glavu, ne vole kada ih pitamo ko nam je pobio decu na Petrovačkoj cesti, ne vole da nas čuju kad smo jedno i kad smo zajedno. Nije Republika Srpska nastala volјom velikih sila, već je nastala potrebom srpskog naroda da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi, da više nijedno srpsko dete ne ostane bez zaštite svoje države. I zato, ne puštamo više nikad nikome da odlučuje o nama umesto nas”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, čije su reči ispraćene velikim aplauzom i podrškom od strane Srba u Krušedolu.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je današnja Evropa skup teritorija, a ne država i da je država Srbija jedna od poslednjih država u Evropi, a Aleksandar Vučić predsednik svih Srba, poslednji slobodni lider u Evropi zahvalјujući kome Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

„Danas je Evropa skup teritorija, ne skup država, niti ih ko šta pita, niti o sebi sami odlučuju, drugi im biraju i prijatelјe i neprijatelјe. A, država Srbija je jedna od poslednjih država u Evropi, država koja zahvalјujući predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću nije uvela sankcije Rusiji i neće uvoditi sankcije Rusiji. Pamtimo ko je uz nas bio svih ovih vekova, a ko nije”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da svi Srbi moraju da budu jedinstveni i zahvalio se predsedniku Vučiću za svu pomoć i podršku koju pruža Republici Srpskoj.

„Moramo ostati jedinstveni i verujem da ono što danas Srbija čini jeste u tom pravcu. Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću za ono što je učinio za razumevanje, podršku i pomoć koju mi osećamo u Republici Srpskoj, a verujem i vi ovde. Srbija danas izgleda drugačije, Srbija izgleda razvijenije i bolјe. Ja mogu da svedočim o tome, na međunarodnom planu sasvim je druga pozicija Srbije od one koju ja znam od pre 10, 15  godina, ona nije podanička. Srbija ima danas snagu da ima svoj stav. Srbijom danas ne upravlјaju strani ambasadori, Srbijom danas upravlјa ovaj narod. Zato je Srbija trn u oku. Svi bi nekako da Srbija bude slabija, manja, da samu sebe pojede i da ne postoji. Ako nema Srbije, onda nema srpskog naroda. Zato je važno da se okuplјamo i kažemo – ostaćemo zajedno, ostaćemo integrisani”, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Pre početka programa služen je parastos i minutom ćutanja odata pošta svim Srbima stradalim u 20. veku. Udruženje Srba iz Hrvatske zajedno sa Asocijacijom izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajnim klubom “Slavonija” iz Inđije i Eparhijom Sremskom organizovali su Svesrpski sabor „Krušedolska zvona 2022“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x