Ministarka zdravlja: Pacijenti na listi čekanja na Banjici će doći na red ranije, a ne 2033.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS/RTS
Podelite vest

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić je rekla sinoć da će građani sa liste čekanja na operaciju, na beogradskom Institutu “Banjica” doći na red ranije, a ne tek 2033.

“Dogovorili smo se da, čim se završi rekonstrukcija ‘Banjice’, da ih oslobodimo dežurstava i traumatologije, tako da će oni raditi samo listu čekanja”, kazla je ona za RTS.

Prema njenim rečima, nije dobro što oni imaju listu čekanja za reviziju određenih pacijenata koji su operisani na drugim mestima.

“Obećali su da će rešiti listu čekanja, radnim danima kad budu radili. Da li će raditi subotom i nedeljom, kakav će raspored napraviti njihov direktor, to je stvar ‘Banjice'”, rekla je Grujičićeva.

Istakla je da, na primer, u Kragujevcu i Čačku nema lista čekanja za kataraktu i da bi građani, ukoliko se izjasne da žele, mogli tamo da budu operisani.

RTS je naveo da su “najveća rak-rana” zdravstvenog sistema Srbije liste čekanja, te da trenutno više od 74.000 građana čeka na neku dijagnostičku proceduru ili operaciju.

Primera radi, 2.606. pacijent na listi čekanja Instituta “Banjica” će na red doći tek 2033. godine, ali ministarka tvrdi da će doći ranije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x