Ministarstvo zdravlja: Iza sajta www.dajkrv.rs ne stoje državne institucije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ahmad Ardity / Pixabay
Podelite vest

Ministarstvo zdravlja najavilo je da će podneti krivičnu prijavu protiv onih koji su postavili veb sajt na kom je, po navodima pojedinih medija, moguće povezati primaoce krvi i dobrovoljne davaoce krvi ( www.dajkrv.rs).

To ministarstvo je u saopštenju navelo da iza tog sajta ne stoji niti jedna od državnih institucija ili organa ovlašćenih zakonom za oblast transfuzije,

Istakli su “da je u pitanju aktivnost koja može dovesti do zloupotrebe podataka građana i zloupotrebe dobrih, humanih namera davalaca krvi”.

Ministarstvo zdravlja je navelo da je reagovalo povodom informacija u pojedinim medijima, da u Srbiji postoji veb sajt na kom je moguće povezati primaoce krvi i dobrovoljne davaoce krvi ( www.dajkrv.rs), a putem kojeg se građani pozivaju da upišu svoje lične podatke, pa i podatak o svojoj krvnoj grupi.

Istakli su da “građane, davaoce krvi i posebno pacijente ovakva inicijativa može dovesti u zabludu” i da je “suštinski nezakonita iz više razloga”.

Ministarstvo zdravlja je na svom sajtu istaklo i da će zato “podneti krivičnu prijavu i da očekuje od nadležnih državnih organa i institucija da odmah reaguju”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x