Momirović: Gradnja obilaznice oko Užica počinje uskoro

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirović Foto: BetaPhoto/Ministarstvo/Djordje Krstic/MO
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Užica, da gradnja te saobraćajnice počinje uskoro.

“Nova obilaznica će pospešiti urbanistički razvoj, povećati bezbednost saobraćaja i značajno smanjiti aerozagađenje”, kazao je Momirović i naveo da će obilaznica biti završena u naredne dve godine, objavilo je ministarstvo.

Kao je istaknuto, obilaznica će predstavljati novu vezu između puta Užice-Zlatibor i puta Užice-Кadinjača-Bajina Bašta. Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Djetinje dužine oko 252 metra.

Skoro 30 miliona evra za obilaznicu

Izvođač radova je kineska kompanija “Power Construction Corporation of China Limited”, a koštaće 29,8 miliona evra.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da je ovo za Užičane i Užice istorijski dan i da će potpisani ugovor omogućiti da Užice konačno dobije obilaznicu o kojoj se govori decenijama unazad.

Momirović je zajedno sa gradonačelnicom Užica obišao i porodice čije su kuće ugrožene usled klizišta u ulici Svetozara Markovića, gde je trenutno 30 kuća, bez vode i kanalizacije, i objavio da je ministarstvo preuzelo obavezu da obezbedi sredstava kako bi se taj višegodišnji problem trajno rešio.

“Obezbeđeno je 110 miliona dinara i nakon izbora izvođača i nadzora u što kraćem roku, radovi na sanaciji klizišta će početi”, kazao je on.

Momirović je danas posetio i opštinu Požega i razgovarao sa predsednikom opštine Djorđem Nikitovićem o izgradnji buduće obilaznice oko Požege.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x