Momirović: Rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na deonici Iverak-Lajkovac

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Ministarstvo građevinarstva/Đ.K.
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavo je danas da je rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na trasi brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

“Kada pričamo o eksproprijaciji na teritoriji čitave države moram da kažem da mi sada eksproprišemo na desetine hiljada katastarskih parcela. Trenutno gradimo 10 autoputeva i brzih saobraćajnica”, izjavio je Momirović u obilasku radova na izgradnji saobraćajnice Iverak-Lajkovac.

On je najavio da će početkom iduće godine Valjevo biti spojeno sa auto-putem “Miloš Veliki”.

“Ove saobraćajnice se grade po najvišim evropskim standardima i ovakve saobraćajnice dugujemo našim građanima. One će generisati nove investicije, veći rast plata, a onda će to pratiti i dodatni rast penzija”, dodao je Momirović.

On je rekao da se završava projektna dokumentacija kako bi se što pre nastavilo sa rekonstrukcijom pruge do Kosjerića, Užica i Priboja.

Saobraćajnicu Iverak-Lajkovac dugu 18,3 kilometra gradi kompanija Čajna Šandong, a projektovana je za brzine do 100 kilometar na sat. Radovi su u vrednosti 158 miliona evra, a gradnja je počela u junu 2020. godine.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x