Moramo: Skupština Beograda uskoro o budžetu za 2023. a javne rasprave nema

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Odbornička grupa Moramo u Skupštini Beograda upozorila je  na nedostatak javne rasprave o predlogu budžeta grada za narednu godinu iako će, kako su naveli, sednica gradskog parlamenta na tu temu biti održana do kraja godine.

Odbornik Moramo Dobrica Veselinović ocenio je da je odsustvo javne rasprave o budžetu, u kojoj bi učestvovali i gradjani, “godinama praksa” u Beogradu.

“Gradjani Beograda ne znaju ništa o predloženom budžetu već su shvaćeni samo kao glasačka mašina”, rekao je Veselinović novinarima u Skupštini grada.

Ocenio je da gradska vlast nema odgovora na ključne probleme sa kojima se gradjani suočavaju a to su po njegovim rečima, kriza sa zagadjenjem vazduha, kriza stanovanja i energetska kriza.

“Kada dobijemo predlog budžeta, učinićemo ga javnim i kroz konsultacije sa gradjanima definisati proritete”, kazao je Veselinović.

Odbornik Moramo Miloš Baković Jadžić naveo je da je ta odbornička grupa do sada postavila izmedju 30 i 40 pitanja gradskim vlastima Beograda a da je dobila odgovor na samo jedno.

“Ni većina gradskih saveta i komisija još nije formirana. Možda je režim navikao da tako funkcioniše gradska skupština ali mi smo tu da promenimo kulturu rada parlamenta Beograda”, naveo je Baković Jadžić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x