MUP: Uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su oštetilii Duvansku industriju Čoka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Policija je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su malverzacijama prisvojile 60.268.100 dinara, na štetu akcionarskog društva Duvanske industrije “Čoka”, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Odgovorno lice te duvanske industrije P.S. (77) i zaposleni u tom akcionarskom društvu N. S. (62) terete se za zloupotrebu položaja i pranje novca, navodi se u saopštenju.

MUP je naveo da se odgovorno lice tog društva V.M. (54) i N.S. (52) iz “Bas kompjuters” i “Sekjuriti” terete za pranje novca u saizvršilaštvu, a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe, dodao je MUP.

“Sumnja se da je P.S. zaključio više lažnih ugovora o pozajmicama, datim avansima za finansiranje proizvodnje duvana i nabavku opreme na osnovu kojih je sebi i ostalim osumnjičenima isplatio ukupno 60.268.100 dinara”, naveo je MUP.

Novac je potom prebacivan na privatni tekući račun P. S, kojim je on, kako se sumnja, kupovao akcije Duvanske industrije “Čoka”.

Uhapšeni su po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, a u roku od 48 časova biće privedeni nadležnom užilaštvu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x