N1: Inspektoru Mitiću rečeno da je Jovanjica državni projekat BIA i VOA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: www.mup.gov.rs
Podelite vest

Na suđenju po optužnici Jovanjica 1, šef operative Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušan Mitić izjavio je da su s najviših pozicija u bezbednosnim službama stizale poruke da Jovanjica ne sme da izađe u javnost i da je to državni projekat VOA i BIA.

Mitić je, kako prenosi N1, rekao da je na imanju Jovanjica s kolegama pronašao 65.000 biljaka marihuane u svežem stanju i 660 kilograma već osušenog kanabisa.

“Ovo nije afera, već fabrika za proizvodnju marihuane”, rekao je Mitić na svedočenju.

Naveo je da su sa najviših pozicija u bezbednosnim službama stizale poruke da Jovanjica ne sme da izađe u javnost i da je to državni projekat VOA i BIA. To je, kako je Mitić svedočio, pripadnik VOA rekao načelniku Slobodanu Milenkoviću u prvim danima kada je Jovanjica otkrivena.

Naveo je i da kada je Koluvija zaustavljen zbog brze vožnje i vožnje automobila s blinkerima, on rekao policajcima da je njihov kolega.

Kazao je i da su ga te 2019. odveli na imanje gde se odvijao pretres, i da im je tada Koluvija pokazivao svoje poruke s visokim predstavnicima bezbednosnih službi, pre svega s Aleksandrom Tošićem, koji je drugooptuženi u postupku Jovanjica 2 koji se vodi pred Specijalnim sudom.

Ispričao je da se Tošić pojavio na rampi na ulazu na imanje, i da mu je on, Mitić, kazao da ako želi da uđe na imanje moraće da bude legitimisan, zbog čega se Tošić unervozio i otišao s imanja.

Dodao je da je na imanje dolazio i pripadnik MUP-a Milan Kendija, rođak Koluvije. Prema njegovim rečima, i on je pokušao da uđe na imanje, ali i njemu je rečeno da će u tom slučaju biti legitimisan.

Mitić je naveo da je Koluvija imao kontakt s velikim brojem pripadnika bezbednosnih službi i MUP-a, a pokazivao je, kako je rekao, i kontakte s tadašnjim direktorom BIA Bratislavom Gašićem.

Istakao je da na njegove kolege i na njega od trenutka kada su policajci upali u Jovanjicu do danas pritisci ne prestaju. Kazao je i da je bilo pokušaja potkupljivanja policijskih inspektora kako bi se prestalo sa iznošenjem novih saznanja o Jovanjici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x