Na humanitarnoj izložbi u Čačku prikupljeno 130.000 dinara za lečenje trogodišnje devojčice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Vulkan znanje | Dr Miloš Papić - Dalibor Čukljević printscreen
Podelite vest

Na humanitarnoj prodajnoj izložbi “Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu”, koja je održana u petak na Gradskom trgu u Čačku, prikupljeno je 130.000 dinara pomoći za lečenje trogodišnje devojčice iz tog grada Đurđe Maksimović, saopštili su danas organizatori izložbe. Đurđa je rođena 2019. godine, još uvek ne hoda i ne priča i potrebno joj je lečenje u inostranstvu.

Na humanitarnoj izložbi su se prodavale makete i modeli koje su učenici osnovnih škola sa teritorije Moravičkog okruga izradili na časovima Tehnike i tehnologije.

Predsednik Aktiva nastavnika tehnike i informatike Moravičkog okruga Dragan Paripović tokom vikenda je uručio prikupljeni novac roditeljima male Đurđe.

“Učenici su rado učestvovali kako u izradi modela, tako i u njihovoj prodaji. Pored razvoja tehničkih i preduzetničkih veština, humanitarni aspekt izložbe je takođe važan za razvoj empatije kod učenika”, rekao je Paripović novinariama.

Vanredni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i član Gradskog veća zadužen za resor obrazovanja, nauke i kulture Miloš Papić rekao je da Fakultet rado podržava ideje i akcije nastavnika koji su studirali na tom fakultetu.

“Fakultet na ovaj način neguje veze sa svojim bivšim studentima kao što to rade prestižne svetske visokoškolske ustanove. Svi nastavnici koji su učestvovali na izložbi dobili su od Fakulteta potvrde koje im omogućavaju sticanje određenog broja sati stručnog usavršavanja”, rekao je Papić.

Humanitarnu izložbu su organizovali Fakultet tehničkih nauka u Čačku i Aktiv nastavnika tehnike i informatike Moravičkog okruga, pod pokroviteljstvom Fakulteta i Gradske uprave.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x