Na Kosovu brojne manifestacije povodom Dana nezavisnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS)
Podelite vest

Brojne manifestacije biće danas održane na Kosovu povodom 15. godišnjice proglašenja nezavisnosti, uključujući svečane sednice parlamenta i vlade, defile pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova i Policije Kosova i druge kulturne i umetničke aktivnosti.

Svečana sednica vlade biće održana ujutru u Prištini, a potom sledi podizanje zastave na jarbol ispred sedišta izvršne vlasti. Svečana sednica kosovskog parlamenta biće održana posle svečanog koncerta Filharmonije Kosova u Skupštini.

Defile pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova i Policije Kosova biće održan u centru Prištine, a posmatraće ga najviši kosovski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i građani.

Predviđeno je i polaganje cveća na spomenik nestalih, na grobove bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove, političara Adema Demaćija i prvog komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jašarija, kao i na spomenik heroinama, za koje se smatra da su “položile živote za slobodu Kosova”.

Ispred Nacionalnog pozorišta u Prištini biće zapaljene 1.133 sveće, što je, prema zvaničnim podacima Prištine, broj ubijene dece tokom rata na Kosovu 1998-99. godine.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani prirediće prijem za najviše kosovske zvaničnike, poslanike, ministre, predstavnike diplomatskog kora i druge zvanice, dok će u prištinskoj hali sportova “Prvi oktobar” biti održan svečani “Koncert nezavisnosti”, u organizaciji Radio-televizije Kosova.

Manifestacije povodom Dana nezavisnosti Kosova danas će biti organizovane i u drugim kosovskim opštinama, a prijemi će biti priređeni i u diplomatskim predstavništvima Kosova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x