Načelnik Neuropsihijatrije u Leskovcu podneo ostavku, pozirao sa oružjem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstcreen TV Nova
Podelite vest

Goran Tojaga, poznati neuropsihijatar iz Leskovca čije su fotografije sa oružjem u rukama uznemirile srpsku javnost, podneo je ostavku na mesto načelnika leskovačke Neuropsihijatrije. Ovaj čin usledio je nakon intervencije ministarke zdravlja Danice Grujučić kojoj su dostavljene Tojagine slike koje je godinama objavljivao preko svog profila na Facebooku.Tojaga tvrdi da su njegove fotogrofije sa šutinga  dok je igrao Airsoft zlouptrebljene, ali ne negira da od malena voli oružje jer je poreklom Ličanin.

Medicinu  je završio sa 22 godine, u 23. počeo da radi,  specijalizaciju  psihijatrije  završio u 29. Fotografije su, kaže,  snimljene pre 5-6 godina dok je igrao Airsoft, savremenu militantnu igru koja je izuzetno popularna i koju je po navodima medija igrao i maloletni K.K. koji je u beogradskoj školi na Vračaru 3. maja ubio devet osoba.

Tojaga tvrdi da su ministarki zdravlja ove fotografije  poslate s namerom podrivanja njegove uspešne psihijatrijske karijere i da su ih poslali narkomani, nezadovoljni pacijenti ili neko od pacijenta koji se ne leči, te da su oni uznemirili javnost, a ne on.

Ne poseduje oružje, od oca je nasledio „beretu“, koja mu je u jednoj pljački kuće ukradena. Kaže da oružje voli, jer je poreklom iz Like.

“Klasična patrijahalna kultura u kojoj detetu za prvi rođendan poklanjaju utoku. Moj otac je imao oružje i nikada ga nije zloupotrebio. Ceo život sam protiv nasilja”, rekao je Tojaga za TV Nova.

Po njegovim rečima, na društvene mreže nije objavljivao sve, već samo neke fotografije sa šutinga, a objašnjavao i da je pre izvesnog vremena primetio da mu je telefon hakovan pa sumnja da su mu iz galerije mobilnog telefona ukradene fotografije i zlonamerno objavljene.

Od direktora Opšte bolnice Leskovac, Nebojše Dimitrijevića,  ministrarka Grujičić zatražila je adekvatnu reakciju i ona je stigla. U telefonskom razgovoru Dimitrijević  je rekao da Tojaga podnosi ostavku na mesto načelnika Neuropsihijatrije iz moralnih razloga, a da će od oktobra u zasluženu penziju jer ispunjava sve zakonske uslove.

Foto: Facebook

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x