Nacionalno okupljanje: Medijska hajka vlasti, naprednjačke falange nam blokiraju aktivnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: ei, Tamara Milenković Kerković
Podelite vest

Koalicija Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga, koju čine Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici, istakla je da vlast nad njima sprovodi neviđenu medijsku hajku i cenzuru, napominjući da režimski mediji koriste brutalne laži i uvrede, pri čemu plasiraju potpuno izmišljene vesti.

“Ova medijska hajka traje bez prestanka od raspisivanja izbora, za manje od mesec dana imali smo 82 negativne strane i preko 300 negativnih tekstova protiv Nacionalnog okupljanja, dok od trenutka kada je proglašena naša izborna lista pre 10 dana nismo dobili niti jedan poziv za gostovanje u emisijama na televizijama sa nacionalnom ferekvencijom”, navedeno je u saopšenju.

Takođe, kako je ukazano, skoro sve lokalne i regionalne televizije su zatvorene za tu koaliciju, kao i većina štampanih i elektronskih medija.

Pre toga su, saopšteno je, lideri Nacionalnog okupljanja bili izloženi pogrdnim grafitima i plakatima, brojni bilbordi sa njihovim likom su uništeni širom Srbije, a privatnim licima na čijem zemljištu su postavljeni bilbordi je prećeno.

“Otkazano nam je više sala koje smo tražili za predizborne tribine širom Srbije, a svaki izlazak na štand i podelu promotivnog predizbornog materijala građanima prati neka vrsta blokade od strane vladajuće stranke, posebno u Vojvodini gde su naprednjačke falange najnasilnije”, navedeno je u saopšenju.

Ocenjeno je da ovo jedna od najtežih i najprljavijih izbornih kampanja u novijoj srpskoj političkoj istoriji i da je posebno usmerena na Nacionalno okupljanje jer joj sve više razočaranih, nekadašnjih glasača Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, izražava podršku.

“Nacionalno okupljanje posebno smeta jer javnost podseća na sve primere predaje i izdaje nacionalnih i državnih interesa od strane vladajućeg režima. Sve ovo je najbolji dokaz da rejting Nacionalnog okupljanja raste i da se uprkos svim pokušajima ne može zaustaviti pad rejtinga vlasti”, navedeno je u saopšenju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x