Najbolja medicinska sestra u Srbiji radi u niškom Domu zdravlja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Danijela Nešić
Podelite vest

Medicinska sestra Doma zdravlja Niš, Živoslava Borka Tasić, iz Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje dobitnica je prestižnog priznanja „Milosrdna sestra Darja Кorobkina“ za najbolju medicinsku sestru – tehničara iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite, saopštio je niški Som zdravlja.

“Borka se trideset jednu godinu nesebično daje u poslu koji voli, jer ima ogromnu ljubav prema poslu i pacijentima”, kazali su u niškom Domu zdravlja.

Prestižno priznanje dodeljeno je juče u Ruskom centru u Beogradu. Događaj je organizovala Fondacija „Zajedno za osmeh“ u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom, srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Ruskim domom u Beogradu u želji da se oživi sećanje na mladu bolničarku i ukaže na značaj medicinskih sestara – tehničara u Srbiji, koji predstavljaju neizostavnu kariku u multidisciplinarnom timu.

Dodeli nagrada prisustvovali su Ministarka zdravlja Danica Grujičić, predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu, Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Ruske humanitarne misije i Foruma pacijenata Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x