Narodni poslanici DS, NS i Zeleno-levog kluba nezadovoljni sednicom – svedoci smo pravnog nasilja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

 Narodni poslanik Zeleno-Levog kluba Radomir Lazović ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zloupotrebio sednicu Skupštine o Kosovu za sopstvenu promociju.

“Toliko o toj novoj Skupštini i novom izgledu dijaloga u Parlamentu. Ova sednica je okrenuta tome da Vučić ispada spasilac u napadu leve i desne opozicije”, rekao je Lazović na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine.

On je dodao da se na sednici ne govori o konkretnim pitanjima, kao što je nabavka lekova, lične karte, obrazovanje i verifikacija diploma.

Poslanik Zeleno-levog kluba Nebojša Zelenović rekao je da sednica nije diskusija već banalizacija diskusije i dodao da neće glasati za Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Poslanik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović rekao je da su poslanici svedoci pravnog nasilja, jer se ne govori o temi, već se sve svodi na vredjanje.

“Nekoliko puta je okaljano ime Demokratske stranke, a njen predsednik Zoran Lutovac nije dobio pravo na repliku nekoliko puta, umesto njega, reč je dobio Vučić”, kazao je on.

Poslanik Narodne stranke Milan Aleksić kazao je da predsednik Narodne skupštine nije dostojan da predsedava Parlamentom.

“Izgleda da se vlast odvikla od opozicije, fino im je bilo nekoliko godina. Orlić nije poštovao poslovnik, nije davao replike niti je uvažavao sugestije da je poslovnik prekršen”, rekao je Aleksić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x