Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića: Prikazivanje video snimaka od 16. januara 2018.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Insajder YouTube printscreen
Podelite vest

U Osnovnom sudu u Prištini danas bi trebalo da budu završena tri uzastopna pretresa, od 31. jula do 2. avgusta, u nastavku suđenja za ubistvo predsednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” (SDP) Olivera Ivnaovića, prikazivanjem snimaka video kamera od 16. januara 2018. godine, na dan atentata ispred sedišta SDP u centru severnog dela Kosovske Mitrovice.

Kako u današnjem izdanju navodi list Danas, “zbog tehničkih nemogućnosti da se snimci prikažu”, jučerašnji pretres je bio odložen.

“Osnovni sud u Prištini u ponedeljak je odbio predlog advokata Faruka Korenice, koji zastupa optuženog Nedeljka Spasojevića, da se preko Euleksa Zvanično od Beograda zatraži informacija dokle je stigla istraga koju Srbija vodi u slučaju Ivnaovićevog ubistva, kao i dokazi na osnovu kojih je ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić u srpskom parlamentu izjavio da srpske vlasti ‘tačno znaju’ ko je ubio Ivanovića”.

Odbijanje tog predloga odbrane sud je obrazložio nepostojanjem saradnje sa Beogradom koji, kako je rečeno, “po predmetu Ivanović sa nadležnim kosovskim institucijama ne sarađuje od 2018. godine”.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x