Nikezić (SSP): Vlast SNS samo u januaru zadužila svaku kuću u Srbiji za novih 400 evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dušan Nikezić, Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) samo u januaru zadužila svaku kuću u Srbiji za novih 400 evra, saopštila je danas SSP.

Nikezić je u razgovoru sa gradjanim Ćuprije rekao i da više niko ne zna gde ide toliki novac, navodi se u saopštenju.

Kazao je da je u poslednjih 10 godina vlast zadužila Srbiju za 20 milijardi evra i da je od toga samo šest milijardi potrošeno na izgradnju infrastrukture.  Rekao je i da “preostale dve trećine zaduženja otišle na državnu potrošnju”.

“Prekomerno se zadužujemo, a u 2022. ćemo samo kamatu na postojeće zaduženje platiti 1,22 milijarde evra, koliko država godišnje izdvaja i za sva socijalna davanja”, kazao je Nikezić.

Prema njegovim rečima, to znači da su sva socijalna davanja mogla biti 50 odsto veća da danas država plaća kamate kao 2012.

“Upravo to prekomerno zaduženje je i razlog što se Srbija, od 51 evropske države, nalazi u neslavnom društvu Azerbejdžana, Jermenije, Moldavije i Severene Makedonije, zemalja koje su zbog finansijskih problema bile prinuđene na aranžman sa MMF-om”, rekao je Nikezić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x