Nikola Selaković: Precima i potomcima dugujemo da budemo ujedinjeni u borbi za bolju budućnost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube MFA of the Republic of Serbia video printscreen
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku građanima i građankama Srbije povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

Selaković je, u obraćanju u video-spotu Ministarstva spoljnih poslova, naglasio da našim precima, ali pre svega potomcima, dugujemo da budemo ujedinjeni u borbi za Srbiju budućnosti.

„Sve što imamo danas ne bi postojalo bez Sretenja 1804. godine, kada je srpska država postala moguća zahvaljujući herojstvu naših predaka.

Srbija je danas među najbrže rastućim ekonomijama Evrope

Učinili smo je zemljom brzih saobraćajnica, snažne privrede, savremenih tehnologija. Nakon godina stagniranja i zaostajanja, uhvatili smo korak sa svetom i postali motor razvoja čitavog regiona.

Srbija i srpski narod i danas jednako vole slobodu i imaju istu želju da svoje društvo urede na najnaprednijim civilizacijskim tekovinama, na šta nas obavezuju i nebrojene žrtve naših sunarodnika koji su svoje živote ugradili u temelje Srbije.

Na ovaj veliki dan setimo se slavnih predaka, svih onih koji su položili život da bi Srbija postojala, i zavetujmo se da živimo za to da ona svakoga dana bude bolja i uspešnija.

To će se ostvariti uz pomoć znanja, vrednoće, strpljenja i sloge. Danas naša borba mora biti demokratska, a stabilnost i mir su uslov našeg uspeha“, navodi se u čestitki ministra spoljnih poslova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x