Niš: U Galeriji ART 55 izložba umetnice KAJONG ČE iz Seula

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Galeriji ART 55 u Nišu, večeras u 19 sati svečano će biti otvorena izložba Kajong Če (Kayoung Choi) umetnice iz Južne Koreje.

Kajon Če rođena je u Seulu 1989. godine, gde živi i radi.

Kajong Če je diplomirala orijentalno slikarstvo na Nacionalnom univerzitetu u Seulu i magistrirala je na istoj instituciji.

Usidrena u ispitivanje odnosa stvarnosti i ideala, umetnica nastoji da kroz slikarstvo prenese romansu nedoživljenog i izmišljene iluzije. Kroz umetničke instalacije i performanse izaziva osećaj virtuelne prisutnosti, što nameće fundamentalna pitanja o kategorijama percepcije i doživljaja i značaja slikarstva.

Održala je ukupno osam samostalnih izložbi u Koreji, Japanu i na Islandu, kao što su “Opstanak u fantaziji” u Muzeju umetnosti Kumho u Seulu, u Koreji 2022. godine, “Srpska planina, kamenolom, Venčac” u galeriji Art Space Hjong u Seulu, u Koreji 2020. godine. Učestvovala je na grupnim izložbama u Koreji, Kini, Japanu, Australiji i na Islandu, gde je učestvovala i na likovnim kolonijama. Trenutno radi na svojim umetničkim projektima na Incheon Art Platform Artist Residency u Koreji.

Dobila je nagrade od institucija kao što su Muzej umetnosti Kumho i Seulska fondacija za umetnost i kulturu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x