Nišlija potražio pravnu pomoć nezadovoljan frizurom: Da li mogu da tužim, previše mi je skratila kosu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FB Printscreen
Podelite vest

Odlazak kod frizera nije se završio onako kako je jedan Nišlija želeo zbog čega je potražio pravni savet posredstvom Fejsbuk grupe „Besplatna pravna pomoć – Pravni centar Niš“ i pokrenuo lavinu odgovora.

„Da li mogu da tužim frizerku zbog unakaženosti? Previše mi je skratila kosu. Ozbiljan sam, zar ne postoji u zakonu postupanje u skladu sa strukom, dužna pažnja ili slično“, zapitao je muškarac kao anonimni član pomenut Fejsbuk grupe, a odgovori su uglavnom urnebesni.

„Kosa će da poraste za 10 dana, nisi bio kod hirurga tamo je opasna situacija“, „Dok bude presuda..narašće Vam kosa do pola leđa“, „Tebi je izgleda novac višak, a kosa raste“, „Kaži ko te šiša da mi slučajno ne odemo kod tog stručnjaka od frizera“, „Odeš prvo kod neuropsihijatra zbog toga što ti je sad teško imaš nesanice, društvo te izbegava, devojka ne želi ….pa onda kod advokata da ti napiše tužbu, navedeš tešku duševnu bol koju želiš da ti plati par miliona dinara i rešiš probleme“, samo su neki od komentara na pitanje Nišlije nezadovoljnog svojom novom frizurom.

Tek po neko od članova grupe obrazložio je razloge zbog kojih treba da odustane od namere da tuži frizera.

„Standardi lepog podležu ukusima, to jest, šisanje ne može da Vas unakazi. Uništavanje korena dlake hemijskim putem i trajna ćelavost bi mogli bi biti osnov tužbe“, napisala je Darija S.

Istog mišljenja je i Igor Milosavljević, advokat koji daje besplatne pravne savete u Pravnom centru Niš.

„Ukoliko je neko nekog ošišao na ćelavo, ukoliko mu je kosu izgoreo kosu hemikalija zbog čega će ostati trajno bez nje, onda to može da se naravno utuži. Međutim, ne može kada je u pitanju to kako izgleda frizura ili kako je neko oblikovao bradu, jer je to subjektivni osećaj. Ne postoje sudski veštaci koji bi to mogli da procene. Nema veštaka esteta koji bi mogli da kažu da li je nešto lepo ili nije. Osim toga to što je za nekog nešto lepo, za drugog nije. Činjenica je da za sve možete da tužite, ali ne možete za sve da dobijete“, objašnjava Milosavljević.

Prema njegovim rečima, deo odgovornosti za izgled frizure snose i sami ljudi izborom frizera.

„Kada birate frizera, advokata, lekara, automehaničara, vi delimično snosite odgovornost za obavljeni posao. Zbog toga morate da vodite računa kod koga idete i da izaberete po preporukama“, istakao je Milosavljević.

Dodao je da naruženost koju spominje Nišlija nezadovoljan svojom frizurom postoji kada osoba zadobije telesne povrede zbog kojih joj ostane ožiljak.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x