NSZ: Javni pozivi u okviru Programa za mlade u Nišu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Dejan Marković
Podelite vest

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) Srbije objavila je danas javne pozive za realizaciju paketa mera u okviru Programa “Garancija za mlade – IPA 2020”, a sprovodiće se u tri filijale NSZ – Niš, Kruševac i Sremska Mitrovica.

Reč je o projektu “Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada” koji je finansiran od strane Evropske unije kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja.

Paket mera u okviru Programa “Garancija za mlade” realizovaće se kroz više javnih poziva koji se, između ostalog, odnose na pripravnički staž mladih sa visokim i srednjim obrazovanjem, na finasiranje obuke na zahtev poslodavca, na subvencije zarada za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, na sprovođenje javnih radova u kojima se angažuju nezaposleni i na subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih.

Na sajtu NSZ-a mogu se pronaći tekstovi javnih poziva i spisak neophodne dokumentacije. Kako je objašnjeno, javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica, koja su uključena u Program, otvoren je do 29. marta, a ostali javni pozivi do 31. decembra ove godine.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x