Obeležavanje 21. marta – Svetskog dana šuma i Dana Pokreta gorana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Pokret gorana printscreen
Podelite vest

Pokret gorana Vojvodine se od svog osnivanja 1960. godine zalaže za veću pošumljenost Vojvodine i daje svoj doprinos kroz brojne akcije pošumljavanja na području cele Pokrajine.

Pokret gorana Vojvodine će zajedno sa Javnim preduzećem „Vojvodinašume“ obeležiti Svetski dan šuma akcijom održavanja drvoreda posađenog u kasnu jesen 2022. godine (jer je jesen pravo vreme za sadnju!) na obali Dunava u Sremskim Кarlovcima.

Tom prilikom su volonteri Pokreta gorana Vojvodine uz podršku Delegacije Evropske unije posadili 98 sadnica različitih lišćara. Ovom prilikom je planirana prehrana sadnica, popravka „tanjira“ oko sadnica, postavljanje agrotekstila i malča oko svake sadnice, kako bi se one što bolje pripremile za nastupajući period. Isto tako, jedna grupa volontera će uzeti aktivno učešće na uređenju Кarlovačkog dunavca u okviru SRP „Кoviljsko-petrovaradinski rit“, sakupljajući granjevinu i nepripadajući materijal koji se trenutno nalazi u području.

Akcija će trajati od 10.00 do 13.00 sati, a okupljanje je na parkingu kod Sportsko-ribolovačkog udruženja ribolovaca Dunav.

Akciji će se pridružiti JКP „Belilo“ iz Sremskih Кarlovaca, učenici Кarlovačke gimnazije, Кarlovačke bogoslovije i učenici OŠ „23. oktobar“ iz Sremskih Кarlovaca i članovi Sportsko-ribolovačkog udruženja „Dunav“ iz Sremskih Кarlovaca.

Cilj je da se obeleži ovaj datum značajan za Vojvodinu koja mora ozbiljnije rešavati problem svoje obešumljenosti, kao i da predstavimo aktivnosti u prošloj godini na području Кarlovačkog dunavca u kojima su zajedno učestvovali Pokret gorana Vojvodine, JP „Vojvodinašume“ i Udruženje Partnerstvo К2.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x