Obradović: Dveri protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, ko to zagovara taj je za rat

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović poručio je da taj Pokret ne prihvata ultimatum da Srbija mora da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji.

“Kao istinski nacilanalan i državotvoran, a to znači i istinski evropski, pokret Dveri ne prihvata zapadni totalitarizam u vidu ultimatuma da priznamo Kosovo i uvedemo sankcije Rusiji”, rekao je Obradović u autorskom tekstu u Politici.

Dodao je da “onaj ko zagovara primenu protivustavnog i kapitulantskog francusko-nemačkog sporazuma i uvođenje sankcija Rusiji, taj je za političku nestabilnost i rat”.

Ocenio je da, “oni koji se zalažu za sankcije ne samo da su za rat nego su suštinski atievropski i antimirovni politički glasovi koji služe samo ratnohuškačkim initeresima SAD i NATO”.

“Upravo suprotno, Srpski pokret Dveri ja za mir, kako u Ukrajini, tako i u čitavoj Evropi, koja treba da gleda svoje evropske interese, a ne da služi američkim. A jedan od najvećih geostrateških evropskih interesa je saradnja sa Rusijom, kako energetska i ekonomska, tako i politička i bezbednosna”, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, “Evropa se danas deli na ratnu opciju i mirovnu Evropu”.

“Projekat EU je nastao kao najveća mirovna inicijativa posle Drugog svetskog rata, a sada se dovodi u pitanje podrškom jednoj strani u ratnom sukobu u Ukrajini”, naveo je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x