Obradović (Dveri): Vučić ne sme ni da pomene izbore, on i Dačić odgovorni za kapitulaciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da su u deceniji vlasti Srpske napredne stranke vanredni izbori u Srbiji postali redovna pojava, ali da nakon prihvatanja sporazuma o priznanju lažne države Кosovo, nekad borbeni Aleksandar Vučić vanredne izbore više ne sme ni da pomene.

Kako je ocenio, za to su moguća dva razloga, ili je Aleksandar Vučić svestan sopstvenog pada rejtinga zbog kapitulacije pred novim zapadnim ultimatumom, ili su zapadni mentori aktuelne vlasti u Srbiji zapretili da nema izbora dok se francusko-nemački sporazum ne primeni u potpunosti.

“Bilo kako bilo, Vučić je po ko zna koji put prekršio svoje obećanje koje je ovoga puta glasilo da će vanrednih izbora biti ako ih traži opozicija. Državotvorni blok patriotske opozicije, okupljen oko Novog DSS, POКS, Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri, koji je na prošlim izborima zajedno osvojio više od 15 odsto glasova, već nedeljama traži ostavku predsednika Republike i Vlade Srbije i vanredne izbore na svim nivoima, ali odgovora nema”, naveo je Obradović.

Lider Dveri kaže da su izbori jedino pošteno i demokratsko rešenje za aktuelnu političku krizu izazvanu prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma u Briselu 27. februara i Aneksa o primeni Sporazuma 18. marta u Ohridu.

Pozvao je vladajuću većinu da na novim izborima kandiduje svoju novu politiku priznanja lažne države Кosovo i mogućeg uvođenja sankcija Rusiji, koje je najavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

“Ovo za Dačića i SPS ne bi bila prva kapitulacija i izdaja srpskih nacionalnih interesa. Dačić je bio deo Miloševićeve vlasti koja je izdala Republiku Srpsku Кrajinu, bio je deo DOS-ovog režima pljačke i ekonomskog pustošenja države, lično je potpisao protivustavni i izdajnički Briselski sporazum 2013. godine, a danas asistira Vučiću u prihvatanju novog zapadnog ultimatuma o priznanju lažne države Кosovo i uvođenju sankcija Rusiji”, ocenio je Boško Obradović.

“Ne zaboravimo da Vučić danas nema većinu bez Dačića i da je odgovornost obojice za kršenje Ustava i kapitulaciju u svemu ovome danas zajednička”, zaključio je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x