Obradović: Vučić menja Ustav po diktatu iz Brisela, za tribinu Dveri u Nišu nema dostupnog javnog prostora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Dveri u Nišu na protestu
Podelite vest

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nešto dužan Briselu i “onima koji su ga doveli na vlast 2012. godine”, onda to treba da plati iz svog džepa a ne da to vraća promenama Ustava.

“Pozivam sve gradjane Srbije, bez obzira na podele na levicu i desnicu, zapad i istok, vlast i opoziciju, da složno, glasno i jasno, iz inata, kažemo ‘NE’ promeni Ustava. Pozivam sve gradjane koji su protiv ulaska Srbije u EU, a njih je preko polovine, da taj svoj stav potvrde na referendumu tako što će reći ‘NE’ briselskim diktatima”, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je upitao da li će se isto tako nametati izbacivanje preambule o Kosovu kao sastavnom delu Srbije, ili obavezna vakcinacija, stalne kovid propusnice ili masovno naseljavanje migranata.

“Zajedničkim snagama, bez obzira na sve naše ideološke i političke razlike, možemo da zaustavimo aktuelnu vlast ucenjenu od strane EU u pokušaju da od Srbije napravi koloniju i deponiju. Mi to možemo – zajedno! Ne damo Ustav! Ne damo svetinje! Ne damo Srbiju! Srpski Ustav i Srbija nisu na prodaju!”, dodao je Obradović.

Lokalna vlast nije odobrila korišćenje “nijednog od ukupno pet javnih prostora” u Nišu za tribinu Dveri o predstojećem referendumu o promeni Ustava koja je organizovana 23. decembra u tom gradu, što dokazuje da je “niški javni prostor zarobljen od vlasti Srpske napredne stranke (SNS)”, saopšteno je iz pokreta Dveri.

“Gradska uprava za organe grada i gradjanska stanja odbila je rešenjima od 21. decembra zahteve za korišćenje mesnih kancelarija, dok za ostale tražene prostore nikakvog odgovora nije ni bilo”, navodi se u današnjem saopštenju.

Dveri navode da je gradska uprava po ko zna koji put pokazala da je javni prostor “faktički oduzet od Nišlija, a da SNS ne poštuje sporazume sa opozicijom koje je zaključila”.

“Ovo nije prvi put da niška lokalna vlast odbija da opozicionim strankama omogući da koriste sale mesnih kancelarija i zabranjuju korišćenje drugih javnih prostora, dok sa druge strane kancelarije iznajmljuju i daju na korišćenje osudjenom silovatelju Simi Spasiću ili Miši Vaciću za promociju njegovih ‘stranačkih’ aktivnosti”, navode Dveri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x