Od jutros ponovo moguće platiti račune za struju na šalterima EPS-a u celoj zemlji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: EPS
Podelite vest

Od jutros je ponovo moguće platiti račune za struju na šalterima Elektroprivrede Srbije (EPS) u celoj zemlji, preneo je RTS.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je da ponovo rade svi šalteri EPS-a u celoj Srbiji, kao i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu “Uvid u račun” putem kojeg takođe mogu da plate svoje račune za struju.

Šalteri nisu radili više od dva meseca zbog hakerskog napada.

Sajber napad je proteklih meseci je ugrozio i sistem i rad, ne samo EPS-a, već i Elektrodistribucije Srbije, pošto su povezani u nekim segmentima. Trpeli su i građani, pošto je bila otežana i naplata i dostava računa.

Živković je naveo da manje od 20 odsto potrošača plaća račune na šalterima i da veruje da će se ponudom novih usluga taj broj i dalje smanjivati.

Dodao je da je snabdevanja potrošača bilo sigurno i stabilno u prazničnom periodu i da je sistem bio bezbedan sve vreme.

“Prateći sistemi su bili proveravani. Svi su vraćeni u prethodnu funkciju uz prateće aktivnosti koje su podrazumevale podizanje nivoa bezbednosti naših poslovnih softvera i poslovnih alata”, rekao je on.

Naglasio je da je proces digitalizacije u toku i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu “Uvid u račun” gde mogu da provere stanje svojih brojila, kao i da plate račun i da imaju uvid u prethodni period.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x