Odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića jer Milena Popović nije došla na ročište

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)
Podelite vest

Suđenje zbog ubistva Olivera Ivanovića ponovo je odloženo u Osnovnom sudu u Prištini jer se njegova nevenčana supruga Milena Popović nije pojavila na ročištu.

Popović je trebalo da bude danas saslušana, ali ona je 4. marta obavestila sud da zbog “političke situacije i bezbednosti” neće moći da prisustvuje ročištu, te zatražila da svoju izjavu da putem video linka, objavio je Radio Kim.

Naredno ročište zakazano je za maj, a za danas su odložena i saslušanja svedoka koje je predložio advokat Faruk Korenica.

Državni tužilac Borim Ćerkini je kazao da je sudski pretres kada je u pitanju Milena Popović odlagan nekoliko puta, iako je, kako je naveo, u interesu svedoka bilo da ona bude saslušana, te da se ne može čekati u nedoged.

“Imamo jednu njenu izjavu. Kao i bez drugih svedoka mi smatramo da i ovaj pretres može biti nastavljen bez njenog prisustva”, rekao je tužilac.

Branilac optuženog Radeta Basare, advokat Tom Gaši složio se s mišljenjem tužioca.

“Ne možemo da dopustimo da se sud politilizuje. Niko nije odgovoran za ostavke policajaca na severu, Milenu Popović ne možemo obavezati da dođe. Nekada kaže da će doći, sada da će dati izjavu putem video linka, ali ne može ona menjati odluke suda”, rekao je Gaši.

Advokat Dejan A. Vasić koji zastupa optuženog Dragišu Markovića, kazao je da Milena Popović u izjavi koju je dala ne spominje nikog od optuženih osim Silvane Arsović.

“Ne znam zašto je ta žena predložena za svedoka. Ja bih zamolio sud da stavimo fokus ovog suđenja na bitne stvari i da se otkrije istina u ubistvu Olivera Ivanovića”, rekao je Vasić.

Sudija Valjon Kurtaj je rekao da je svestan da se ovaj postupak bez krivice suda i stranaka odlugovlači, te da će pokušati putem besplatne međunarodne pomoći da dobije izjavu Milene Popović. Ukoliko to ne bude moguće, sud će o ovom slučaju odlučivati ponovo.

Kada je u pitanju saslušanje putem video linka, sudija je naveo da to ne smatra kao redovni pravni put i siguran način saslušanja.

Naredno ročište koje je bilo planirano za sutra je odloženo, a zakazana su nova za 25, 26. i 29. maj.

Ročištu koje je danas održano u Osnovnom sudu u Prištini prisustvovali su optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića: Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Rade Basara i Žarko Jovanović sa svojim braniocima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x